5 vragen aan Chris

05 juli 2022
5 vragen aan Chris

Zeven jaar geleden is Christiaan Otten (voor naasten: Chris), via een goede vriend, voor een afstudeeropdracht bij Blaak Verzekeringen binnengekomen. En hij is nooit meer weggegaan.

Roy van de Blaak heeft Chris begeleid tijdens deze afstudeerstage. “Ik heb het geluk gehad dat ik zulke fijne persoonlijke begeleiding heb gekregen en dat ik de kans heb gekregen om alle afdelingen van het verzekeringsbedrijf te doorlopen”, vertelt Chris.” Van de schadeafdeling en de financiële administratie tot de commerciële binnen- en buitendienst. In deze commerciële rol heb ik de laatste jaren ervaring opgedaan. Sinds kort ben ik partner bij Blaak & Partners.”

Wat is karakteristiek voor Wijchen?

“De gemeente Wijchen bestaat uit zeven kerndorpen met ieder haar eigen charme en geschiedenis. De Romeinen wisten al dat het in Wijchen goed vertoeven was. En dat is het nog steeds. Het zegt wat dat veel jongeren in Wijchen willen blijven of zelfs weer terugkomen na hun studie. Wijchen heeft alle faciliteiten van een kleine stad, maar het gemoedelijke en de gezelligheid van een dorp. Dat maakt Wijchen zo aantrekkelijk.”

Welke verandering(en) houd je in de gaten?

“Er zijn de laatste jaren steeds meer verzekeraars overgenomen. Bekende namen zoals Delta Lloyd, Reaal en De Europeesche zijn verdwenen. Daarmee is het verzekeringslandschap flink kleiner geworden. Er zijn dus ook minder mogelijkheden om risico’s onder te brengen. Ik hoop dat de verzekeraars in de toekomst ook de afwijkende of ongebruikelijke risico’s blijven verzekeren, zoals een huis met een rieten dak of een taxibedrijf. Dat wordt steeds moeilijker.”

Wat geeft je energie?

“Een goed adviesgesprek met een bestaande of nieuwe relatie waarbij de relatie trots zijn huis of onderneming laat zien. Of het samen met een collega brainstormen over hoe we een niet-alledaags risico tóch verzekerd kunnen krijgen. De afwisseling maakt ons vak zo leuk.”

Wat is voor jou een ingewikkelde casus geweest?

“Voor een relatie zijn we ruim tweeënhalf jaar bezig geweest om de aansprakelijkheid van zijn bedrijf te verzekeren, zowel nationaal als internationaal. Als het uiteindelijk lukt om samen met de relatie het risico alsnog verzekerd te krijgen, is de waardering de kers op de taart!”

Hoe zie jij de verzekeringsmarkt in de toekomst?

“Ondanks alle online mogelijkheden blijft er behoefte aan goede tussenpersonen. Iemand die je adviseert en helpt bij het afsluiten van een verzekering. Maar vooral iemand die je bijstaat als je schade hebt. Helaas komen mensen hier vaak pas achter als er schade is. Verzekeren is en blijft een vak, waarbij er meer valt te vergelijken dan alleen de prijs of het aantal sterren. Het is niet voor niets dat wij de enige beroepsgroep zijn die iedere drie jaar alle diploma’s opnieuw moet behalen om überhaupt ons beroep te mogen uitoefenen. Voor vakmensen is altijd een markt. Ook in de toekomst.”

Meer informatie?