Blaak partner binnen Söderberg

16 februari 2023
Blaak partner binnen Söderberg

Blaak Verzekeringen is met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 partner van Söderberg & Partners Nederland. De van oorsprong Zweedse financieel adviseur is sinds 2017 in Nederland gegroeid tot een top 5 financieel dienstverlener. Directeur Rick Wolbrink gaat dieper in op de samenwerking.

Söderberg & Partners biedt lokale tussenpersonen zoals Blaak de professionele ondersteuning om hun klanten optimaal te adviseren en te bedienen. “Söderberg & Partners gelooft heel sterk in een regionale aanpak”, legt Rick uit. “Een visie die wij volledig onderschrijven: verzekeringsadvies draait om het kennen van je klanten, om het opbouwen en onderhouden van relaties.” 

Persoonlijk advies

“Ons advies blijft persoonlijk, dat is voor ons een voorwaarde”, vervolgt Rick. “Klantvoordeel komt op de eerste plaats. Maar alles wat niet met direct klantcontact te maken heeft, is te centraliseren. We investeren samen met Söderberg & Partners in vernieuwende tools. Die helpen ons om slim, onderbouwd en efficiënt advies te geven. Daarnaast automatiseren we administratieve processen. Een belangrijke toegevoegde waarde bij het waarmaken van onze groeiambities.”

Schoolvoorbeeld

Op zijn beurt ziet Coen Mom, partner bij Söderberg & Partners, Blaak als een schoolvoorbeeld van een jonge onderneming met groeiambities en potentie. “Wij zijn sinds 2017 actief in Nederland en geloven in de kracht van de lokale intermediair. In kantoren zoals Blaak dus, in Rick en zijn compagnons Christiaan Otten en Coen Groenen en hun team. Zij kunnen op hun beurt andere lokale ondernemers ondersteunen. Gevestigde bedrijven, maar ook start-ups.”

Toegankelijk voor iedereen

Söderberg & Partners heeft als missie om financieel advies toegankelijk te maken voor iedereen. Rick: “Met de veranderingen in het pensioenstelsel wordt dit steeds belangrijker. We adviseerden ondernemers en particulieren al over verzekeringen, financial planning, hypotheken en, via onze RegioBank, ook over bankzaken. Samen met Söderberg & Partners gaan we onze pensioendiensten verder uitbreiden. We helpen ondernemers en hun medewerkers bij het maken van de juiste keuze in het nieuwe pensioenstelsel.’’

Efficiency en dienstenaanbod

De samenwerking met Söderberg & Partners sluit naadloos aan op de visie van Blaak: het bieden van klantvoordeel door efficiency en innovatieve diensten. Directeur Rick Wolbrink: “We zullen dankbaar gebruikmaken van kennis en de backoffice van Söderberg & Partners. Zoals we dat ook doen bij het Centraal Volmacht Bedrijf. Zulke samenwerkingen zorgen dat onze adviseurs zich volledig kunnen richten op de behoeften van onze klanten.”

Meer informatie?