Specialist in lesautoverzekeringen

Een lesauto verzekeren is altijd maatwerk. Als rijschoolhouder stelt u immers veel specifiekere eisen aan de lesautoverzekering dan een reguliere automobilist doet voor zijn autoverzekering. U wilt bijvoorbeeld ook dat uw leerlingen en eventuele meerijdende stagiaires goed verzekerd zijn, wanneer er iets gebeurt. Blaak Verzekeringen werkt samen met de Stichting Rijschool Belang. Deze stichting vertegenwoordigt de inkoopbelangen van rijschoolhouders. Speciaal voor SRB-leden is een verzekeringspakket samengesteld die aansluit op de wensen van de rijinstructeur.

Waar moet ik op letten bij het verzekeren van mijn lesauto?

Een (beperkt) cascoverzekering loont bijna altijd

Wanneer een lesvoertuig verzekerd moet worden, dan is het onder meer belangrijk goed te kijken naar welke dekking nodig is. U bent verplicht, net als iedere autoeigenaar, uw auto minimaal WA te verzekeren. Zeker bij een lesauto is het een prettig idee als ook schade aan de eigen auto voldoende verzekerd is. Overweeg dus altijd of een (beperkt)casco verzekering beter geschikt is.

Tip van Blaak! Heeft u een lesvoertuig die jonger is dan acht jaar? Dan loont het bijna altijd om een (beperkt) cascoverzekering af te sluiten.

Vervangend vervoer bij schade

Krijgt u tijdens een rijles te maken met schade, dan is het natuurlijk extra belangrijk dat u snel vervangend vervoer tot uw beschikking heeft. Het missen van de andere lessen van de dag kost u als ondernemer omzet. Belangrijk dus dat u snel weer op pad kunt.

Rijschoolverzekeringen

Samen met Stichting Rijschoolbelang is een speciaal collectief verzekeringspakket samengesteld voor rijscholen met extra veel premievoordeel. In het SRB Rijschoolverzekeringspakket zit minimaal een motorrijtuigen-, bedrijfsaansprakelijkheid-, rechtsbijstand- en in/opzittende verzekering. Dit zodat u als rijschoolhouder bij elke situatie goed verzekerd bent en niet voor verrassingen komt te staan. Ook het instructierisico is op deze wijze goed afgedekt. De SRB Lesvoertuigverzekering heeft het zo geregeld dat bij een schade altijd een auto met dubbele bediening binnen 24 uur tot uw beschikking staat.

Interesse in het afsluiten van een verzekeringspakket voor uw rijschool? Neem dan vandaag nog contact op met een adviseur van Blaak Verzekeringen voor een afspraak.

Meer weten over: Lesautoverzekering?