Mijn kind gaat studeren

Uw zoon of dochter heeft de middelbare school afgerond en wil graag studeren. Een tijd van grote veranderingen, ook financieel. Wanneer zij 18 jaar worden vervalt de kinderbijslag en moeten zij zelf voor een zorgverzekering zorgen. Wanneer ze dan gaan studeren, komen ook de studiekosten om de hoek kijken. Deze zijn vaak aanzienlijk. Uw kind komt in aanmerking voor studiefinanciering vanaf het kwartaal dat hij/zij achttien jaar wordt. Wanneer zij gaan studeren aan hbo of universiteit is dit zelfs al voor de 18e verjaardag. Meer info over studiefinanciering vindt u bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Kan ik zelf voor extra financiering zorgen?

Mogelijk wilt u uw kind een extra steuntje in de rug geven als hij of zij gaat studeren. Dit kunt u op veel verschillende manieren doen. Uiteraard kunt u uit uw eigen spaargeld uw zoon of dochter ondersteunen. Gaan zij op zichzelf wonen? Misschien is het mogelijk om op basis van de overwaarde van uw huis een hogere hypotheek af te sluiten om zo een appartement te kopen. Dat scheelt huur en kan mogelijk zelfs nog geld opbrengen als u de extra kamers verhuurt. Uw hypotheekadviseur staat u hierin graag bij.

Mijn kind gaat over een paar jaar studeren

Gaat uw zoon of dochter over een paar jaar pas studeren maar wilt u alvast wat extra financiële zekerheid opbouwen? Denk dan eens aan vermogensbeheer. Door (een deel van) uw vermogen te beleggen kunt u voor extra rendement zorgen op uw spaargeld waar u over een paar jaar uw kind(eren) een extra financiële steun mee in de rug kunt geven als zij volwassen worden. Beleggen is een risicoproduct maar voor welke mate van risico u kiest bepaalt u zelf. Een financieel adviseur van Blaak Verzekeringen vertelt u graag meer over vermogensbeheer en de mogelijkheden in uw situatie.

Financiële planning

Bent u benieuwd hoe u uw totale financiële toekomst het beste kunt vormgeven? Uw adviseur van Blaak Verzekeringen gaat graag het gesprek met u aan welke keuzes u nu kunt maken voor uw toekomst. Van verzekeringen tot pensioen, alles wordt in kaart gebracht en samen zoekt u de beste oplossing voor de toekomstplannen voor uzelf en uw kinderen. Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden.

Mijn kind gaat studeren