Pleziervaartuigenverzekering

Pleziervaartuigenverzekering

Gaat u graag het water op met de boot? Een mooi pleziertochtje in het weekend of misschien wel een mooie bootvakantie. Als booteigenaar moet u, net als bij een auto, uw vaartuig verzekeren tegen schade. Want een ongeluk zit ook op het water in een klein hoekje. Niet alleen uw boot kan schade oplopen, maar u kunt ook schade veroorzaken aan de boot van een ander. Bijvoorbeeld bij het aanmeren. En dan valt die mooie boottocht stiekem een beetje in het water.

Welke verzekeringsvorm kiest u?

Alle grote verzekeraars bieden een bootverzekering of, heel officieel, een pleziervaartuigenverzekering aan. De basis waarop zij deze aanbieden wil nog wel eens verschillen. U kunt vaak kiezen uit verschillende verzekeringsvormen. Denk aan een WA-verzekering, al dan niet uitgebreid met bepaalde schadevormen die niet standaard aangeboden worden. De hoeveelheid aanvullende dekkingen kunnen wel eens intimiderend over komen. Want welke schade aan de boot is nu wel en niet gedekt? 

Blaak Verzekeringen helpt u graag de juiste verzekering vinden.
 

Pechhulp op het water

Ja, die bestaat. Maar niet bij alle verzekeraars. Wanneer er iets misgaat tijdens uw reis, is het wel goed om te weten dat u snel geholpen wordt. Tijdens een pleziertochtje in het weekend, maar ook als u aan een lange bootvakantie bezig bent. Verder bestaat er, net als bij de auto, vaak een aparte dekking voor reizen naar het buitenland of op zee. Het maakt dus wel degelijk verschil of u op de binnenwateren vaart of een lange reis maakt via IJsselmeer of Waddenzee en verder. Denk hieraan wanneer u uw bootreis plant.

Meer weten over: Pleziervaartuigenverzekering?

Belangrijk om te weten

Het is belangrijk om uzelf te (laten) informeren over de verzekering van opvarenden. Het idee om met vrienden of familie een mooie boottocht te maken is hartstikke leuk. Maar wie is er verantwoordelijk bij ongevallen. En wat dekt uw bootverzekering? Niet meteen iets waar u aan wilt denken, maar het zal u maar gebeuren.

Zeker op weg op het water?

Als u nu zeker op weg wilt op het water, laat u dan goed adviseren door een adviseur van Blaak Verzekeringen. Samen bepaalt u welke risico’s u absoluut wilt afdekken voor u het ruime sop kiest en wat nodig is voor de bootreis die u maken gaat, nu en in de toekomst. Wij staan graag voor u klaar.

De voordelen van een pleziervaartuigenverzekering

Veelgestelde vragen Pleziervaartuigenverzekering

Is een pleziervaartuigenverzekering verplicht in Nederland?

Nee, een bootverzekering of pleziervaartuigenverzekering is in Nederland niet verplicht. Het is echter wel aan te raden, want ook op het water zit een ongelukje ...

Vallen de gasten op mijn boot ook onder mijn pleziervaartuigenverzekering?

Dat is niet bij iedere verzekering het geval. Het is heel belangrijk om na te gaan of de opvarende ook zijn meeverzekerd. Uw adviseur van ...

Heb ik ook pechhulp nodig voor mijn boot?

Dit kunt u zelf bepalen. Pechhulp kan heel handig zijn, maar dit is niet bij alle verzekeraars mogelijk. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? ...