Ik wil een spaarrekening openen voor mijn (klein) kind

Wanneer we een nieuw kindje krijgen dan willen we er gelijk voor zorgen dat het een goede start heeft. We zorgen ervoor dat het kindje veel liefde en zorg krijgt zodat het zich veilig en geborgen voelt. Ook het regelen van bankzaken is belangrijk voor de toekomst van uw kind. Grootouders en andere familieleden willen misschien geld geven voor later en dan wilt u dat er een rekening is waar dit geld op gestort kan worden. Bij RegioBank zorgen we ervoor dat uw kind een goede start maakt en geld met rendement spaart voor later.

Spaarrekening openen

Als ouders kunt u ervoor kiezen om een spaarrekening te openen bij RegioBank. Wilt u als grootouders sparen voor uw kleinkind? Dat is natuurlijk altijd mogelijk, alleen kunt u niet de rekening openen, dit moet gedaan worden door de ouders zelf.

Bij RegioBank kunt u kiezen uit twee spaarrekening voor kinderen:

  • JongWijs Kinderrekening
  • Zilvervloot sparen

JongWijs Kinderrekening

Allereerst stellen wij de JongWijs kinderrekening aan u voor. De JongWijs kinderrekening begint als spaarrekening waarbij u een rente van 0.20% (variabele) rente ontvangt. Gedurende de jaren groeit de rekening met uw kind mee. Vanaf 8 jaar komt er een betaalrekening bij met een betaalpas. U kunt zelf een weeklimiet aan deze pas koppelen, zo leert uw kind dat het geld kan uitgeven met de betaalpas. Dankzij het weeklimiet kunt u zelf bepalen hoeveel uw kind mag uitgeven.

Ook geven wij u en uw kind leuke en leerzame tips. Zo leert uw kind omgaan met geld.

Zilvervloot sparen

De Zilvervloot spaarrekening biedt een hoog rendement. U ontvangt 0.10% rente en een bonus van 1% bij 10 jaar sparen. De maximale inleg voor de zilvervloot spaarrekening is € 600,-. U kunt er zelf voor kiezen of u dit bedrag in 1 keer overboekt of verspreid over het jaar. Zo kunt u ervoor kiezen om € 50,- per maand te sparen door middel van een automatische overboeking. Zo weet u zeker dat u ieder jaar het maximale bedrag spaart zonder dat u daar over na hoeft te denken. Boekt u per ongeluk meer dan € 600,- per jaar over? Het bedrag boven de € 600,- wordt automatisch terug geboekt.

Wanneer u een Zilvervloot Sparen rekening opent op de dag dat het kind is geboren en u spaart 18 jaar lang het maximale bedrag van € 600,- per jaar dan heeft u na 18 jaar €10.800,- gespaard. Als u tussentijds geen geld heeft opgenomen dan ontvangt uw kind de maximale bonus van 1%. Dit bedrag van € 108,- ontvangt u naast de jaarlijkse rente.

U kunt een Zilvervlootrekening openen tot de 16e verjaardag van uw kind en de rekening stopt automatisch op de 18e verjaardag. Voor ieder kind mag er 1 Zilvervloot Sparen geopend worden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de JongWijs kinderrekening of Zilvervloot Sparen? Maak gelijk een afspraak met een RegioBank adviseur van Blaak Verzekeringen.

Ik wil een spaarrekening openen voor mijn (klein) kind