Een overlijden, wat nu?

U bent geconfronteerd met het overlijden van een van uw dierbaren. Wat een verdrietige tijd en uw hoofd staat vast niet naar alle dingen die komen kijken bij het afhandelen van de zaken van de overledene. U wilt het liefste samen met uw familie en vrienden de overledene een waardig afscheid geven. Maar wat wordt er nu vanuit de verzekering geregeld bij een overlijden? En moet ik dit allemaal geregeld krijgen? Op zo’n moment is het fijn als een adviseur van Blaak Verzekeringen voor u klaar staat.

Welke verzekering helpt mij?

Een verzekeringsadviseur staat u graag bij in deze moeilijke tijd. Er moeten een flink aantal beslissingen genomen worden in korte tijd: begrafenis of crematie, mogelijkheid tot condoleance, rouwcirculaires. Bovendien heeft u ook tijd nodig voor uw eigen rouwverwerking. Een overlijden is niet niks. Het is dan fijn om te kunnen vertrouwen op een adviseur die het regelwerk van de verzekeringen uit handen neemt. De adviseur inventariseert de verzekeringen van de overledene en verwerkt de juiste aanvragen richting de verzekeraar, zodat u alleen geconfronteerd wordt met de beschikbare mogelijkheden. U hoeft niet zelf achter het regelwerk aan.

Wat wordt vergoed door de overlijdensrisicoverzekering?

Dit zoekt de adviseur voor u uit. Zo weet u wat u kunt regelen voor uw dierbare overledene. De kosten voor een uitvaart lopen al snel op en het is goed om te weten precies welke uitkering u kunt verwachten. Elke verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden en mogelijkheden en het kost best wel wat tijd om dit helder te krijgen. Tijd die u liever anders besteed op dit moment.

En nu verder?

Naast het directe regelwerk na overlijden staat een adviseur u uiteraard ook bij in de verdere afhandeling van de verzekeringszaken van de overledene. Mogelijk is de partner van de overledene nog in leven en dienen sommige verzekeringen gewijzigd of gesloten te worden. Of u bent zelf uw partner verloren en heeft hulp nodig bij het in kaart brengen van uw nieuwe situatie. Een adviseur van Blaak Verzekeringen helpt u graag de nieuwe situatie in kaart brengen en adviseert u over de te nemen stappen. In uw eigen tempo, wanneer u daar aan toe bent.

Een overlijden, wat nu?