Ondersteuning van goede doelen

12 maart 2023
Ondersteuning van goede doelen

De Rotary, je hebt er vast eens van gehoord. De organisatie bestaat namelijk uit duizenden clubs in tweehonderd landen. In totaal heeft de Rotary 1,2 miljoen leden. Grote kans dus dat jij iemand kent of bent die aangesloten is bij deze service-organisatie.

De Rotary Club Midden Betuwe Valburg houdt zich bezig met goede doelen die de samenleving naar een hoger plan kunnen tillen. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van de bestrijding van ziekten als polio en malaria. Daarnaast wordt er hulp geboden in ramp- en oorlogsgebieden in de vorm van zogenaamd Shelterboxen.

Ook in de Betuwe

Maar we zijn niet alleen in het buitenland actief. Ook in de Betuwe ondersteunen we projecten. Neem bijvoorbeeld Outward Bound. Een van origine Brits initiatief dat jongeren met minder kansen op school en op de arbeidsmarkt de gelegenheid biedt een week naar Wales te gaan. In die week trekken de jongeren op met Britse lotgenoten en worden ze begeleid door professionele scouts. In de natuur doen ze uitdagende opdrachten waarbij samenwerking, teamgeest en doorzettingsvermogen worden gestimuleerd. Rotary Club Midden Betuwe Valburg ondersteunt dit project al tien jaar op het gebied van kosten en begeleiding. Ongeveer honderd leerlingen van praktijkschool Het Pantarijn uit Wageningen zijn al in Wales geweest.

Acties

Om alle projecten te kunnen ondersteunen, zijn acties nodig. Die leveren namelijk het nodige geld op. Rotary Club Midden Betuwe Valburg doet al enkele jaren mee aan de Botary, een roeiwedstrijd tussen diverse Rotary Clubs. De gemeenschappelijke inleg voor deze wedstrijd gaat naar de winnaar. Ook wordt er geld gegenereerd door het organiseren van een cursus kunstgeschiedenis en is er iedere week tijdens de bijeenkomst een loterij.

Kleinere projecten

Ook kleinere projecten, zoals de Voedselbankactie in december bij alle supermarkten in Overbetuwe en Lingewaard, worden ondersteund. Daarnaast ruimen leden van de club regelmatig zwerfafval op langs dijken en uiterwaarden. Ook wordt er organisatorische ondersteuning geboden aan het project ‘Join the club’ in de gemeente NederBetuwe. Nieuwsgierig naar de Rotary? Ga naar www.rcmbv.nl.

Meer informatie?