Uw huis verduurzamen met de overwaarde

10 juli 2023
Uw huis verduurzamen met de overwaarde

Wanneer u een eigen huis heeft en dit al langere tijd bezit, dan is de kans groot dat u overwaarde heeft. Deze overwaarde kunt u gebruiken voor het verduurzamen van uw woning. Uiteraard gaan de kosten voor uw hypotheek iets omhoog, maar dat bespaart u weer op uw energiekosten.

Verduurzamen is belangrijk

Het is belangrijk om uw woning te verduurzamen. Isoleren is een investering die zich al snel terugbetaald. Het rendement bij isoleren is vaak hoger dan bijvoorbeeld bij sparen, zeker met de hoge energieprijzen van de laatste jaren. Daarbij gaat ook de waarde van uw huis omhoog wanneer deze een goed energielabel heeft. Dit gaat soms wel om tienduizenden euro’s. Een goede reden om uw huis te verduurzamen.

Onzekere toekomst

De afgelopen jaren zijn de energieprijzen enorm gestegen, mede door de oorlog in de Oekraïne. Dit bewijst dat de energieprijzen niet stabiel zijn. Er kan altijd iets gebeuren waardoor ze enorm stijgen. Energie besparen is niet altijd mogelijk, maar wanneer u het huis isoleert of kiest voor andere duurzame maatregelen weet u zeker dat u minder energie verbruikt. Daarom is verduurzamen het overwegen waard.

Nationaal warmtefonds

Naast de investering die u zelf kunt doen, kunt u ook gebruik maken van verschillende subsidies. Zo heeft het kabinet onlangs besloten om extra geld te reserveren voor het Nationaal Warmtefonds. Deze € 900 miljoen extra is bestemd voor huishoudens die geen riant inkomen hebben. Het Warmtefonds zal onder andere rentevrije energiebespaarleningen aanbieden aan huishoudens die dat zelf niet kunnen betalen. Lees alles hierover op de website van de Rijksoverheid.

Duurzaam wonen

Wilt u graag duurzamer wonen en weten wat de mogelijkheden zijn? Maak een afspraak met een adviseur van Blaak Verzekeringen. Wij helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing voor het financieren van een verbouwing om uw huis te verduurzamen.

Meer informatie?